Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/qscert/public_html/data/init.php on line 12

Deprecated: Function split() is deprecated in /home/qscert/public_html/data/init.php on line 35
ISO 22000 / HACCP
xnxx

Audituri de secunda parte

Auditorii noștri acordă asistență necesară pentru elaborarea chestionarelor de audit de secundă parte, executarea auditului de secundă parte al sistemului de management al calității SR EN ISO 9001:2008 implementat de furnizori, evaluarea furnizorilor într-un mod obiectiv pe parcursul derulării contractelor cu aceștia și evaluarea furnizorilor potențiali înaintea demarării relațiilor de afaceri cu aceștia.
În ceea ce privește procedura de auditare de secundă parte, avem 3 variante de efectuare a acestuia:
  • Auditare în conformitate cu cerințele standardului ISO 9001:2008;
  • Auditare în conformitate cu cerințe și reglementări interne, specifice companiei;
  • Auditare în conformitate cu cerințele standardului ISO 9001:2008 și cerințe și reglementări interne, specifice companiei;

Cursuri si seminariiOferta cursuri formare auditori interni ISO

Pentru confirmarea participarii, va rugam sa transmiteti formularele de inscriere de mai sus, pe fax la nr. 0755.049.059 sau pe adresa de email: marketing@qscert.ro.
Cum va putem ajuta?

Ne puteti contacta pe email la marketing@qscert.ro

sau sunati la: 0755.049.059

ISO 22000 / HACCP

Conceptul HACCP a fost creat în 1960 când NASA a cerut realizarea unor alimente special create pentru zborurile din spaţiu. Din acel moment înainte standardul a devenit metoda principală prin care metodele tradiţionale de inspecţie a alimentelor au fost adaptate la tehnici moderne ce stau la baza sistemului de management al alimentului. Având la bază analiza riscurilor, HACCP are rolul de a aloca resursele necesare pentru auditarea cu succes a practicilor de siguranţă din domeniul alimentar.


Aplicat nu numai în domeniul alimentar ci şi în domeniul cosmetic sau cel farmaceutic, HACCP utilizează o metodă eficientă pentru evidenţierea practicilor nesigure diferenţiindu-se de sistemele tradiţionale care doar testează produsul finit. Prin implementarea cerinţelor HACCP, controlul punctelor critice verifică toate practicile eficiente sau mai puţin eficiente prin care se testează siguranţa oricărui tip de aliment, chiar şi pe cea a celor mai perisabile dintre ele.

Principiile HACCP

1. Analiza riscurilor: Evaluarea pericolelor alimentare şi identificarea măsurilor preventive pentru eliminarea acestora. Un pericol alimentar poate fi considerat orice cauză microbiologică, fizică sau chimică care poate transforna produsul într-unul dăunător pentru om.
2. Identificarea punctelor critice de control: un punct critic de control reprezintă o etapă, un anumit moment în care controlul alimentului se poate face astfel încât orice pericol alimentar să poată fi identificat, eliminat sau redus la un nivel acceptabil.
3. Stabilirea limitelor pentru punctele critice de control: limita unui punct critic de control reprezintă valorile minime sau maxime între care un pericol biologic, fizic sau chimic trebuie să-şi menţină valorile pentru a putea fi controlat, eliminat sau diminuat.
4. Stabilirea cerinţelor de monitorizare a punctelor critice: monitorizarea activităţilor are rolul de a controla în permanenţă modul de desfăşurare al producţiei de la fiecare punct critic de control stabilit.
5. Stabilirea acţiunilor corective: acţiunile corective sunt măsuri ce trebuie puse în practică în momentul în care sistemul de monitorizare indică o deviaţie de la limitele punctelor critice. Acţiunile corective au rolul de a asigura că niciun produs dăunător sănătăţii sau care a suferit modificări nu ajunge să fie distribuit în comerţ.
6. Proceduri pentru înregistrarea datelor: Cerinţele HACCP menţionează că toate documentele specifice procesului de producţie, incluzând planul de siguranţă a alimentelor, evaluarea riscurilor, monitorizarea punctelor critice sau monitorizarea limitelor trebuie să fie păstrare şi înregistrate corespunzător.
7. Stabilirea procedurilor pentru asigurarea funcţionalităţii HACCP: Verificarea periodică a funcţionalităţii procesului HACCP are rolul de a asigura că sistemul de management al siguranţei alimentare funcţionează în perfectă concordanţă cu planul anterior.